AAGU
Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht


Flyer voor voorbijgangers, uitgedeeld bij de picketline bij uitzendbureau's op 16 mei 2008 in Utrecht:


Uitzendbureaus helpen mee aan uitzetbeleid

Beste voorbijganger,

Graag vragen wij even uw aandacht voor het volgende. In Nederland worden heel veel vluchtelingen opgesloten in detentiecentra zoals in Kamp Zeist te Soesterberg. Wij zijn van mening dat geen enkele vluchteling opgesloten mag worden vanwege het gegeven dat hij of zij op zoek is naar een betere toekomst. Daarnaast is het schokkend te weten dat de omstandigheden waaronder deze mensen worden opgesloten schandalig slecht zijn.

Door diverse Europese instanties is Nederland hiervoor al meerdere malen op de vingers getikt. Het Europese Hof voor de rechten van de mens bijvoorbeeld heeft Nederland vanwege het migratiebeleid in 2007 veroordeeld. Met deze actie hopen we de bedrijven die bij het functioneren van de detentiecentra betrokken zijn, te informeren over de mensonterende omstandigheden. Hopelijk zullen zij vervolgens besluiten zich geheel uit deze sector terug te trekken.

stop uitzetting, stop uitsluiting, stop opsluitingMet deze indringende boodschap staan we vandaag en de komende weken bij deze uitzendorganisatie. Ook zullen we protesteren bij de bedrijven die de bewaking, catering, verbouwing en andere administratieve ondersteuning faciliteren binnen detentiecentra in Nederland. Als al deze bedrijven zouden besluiten geen diensten meer te leveren aan de betreffende detentiecentra dan zou de opsluiting van onschuldige vluchtelingen sterk bemoeilijkt zo niet onmogelijk gemaakt worden.


NIEMAND VLUCHT VRIJWILLIG
STOP UITZETTING, UITSLUITING EN OPSLUITING VAN ONSCHULDIGE MENSEN

Meer informatie of actief worden?
info@aagu.nl

Anarchistische Antideportatie Groep Utrecht